diákszínjátszás

2018.04.02. 11:30

Most Csurgón léptek a színpadra a fiatalok

A 2016-os év után idén ismét diákszínjátszó találkozó helyszíne volt Csurgó.

T. V.

A 29. Országos Diákszínjátszó Találkozó dél-dunántúli regionális fordulóját a hétvégén a Somogy megyei városban rendezték meg. A kétnapos eseménysorozat szakmai és minősítő fesztivál is volt egyben, amelyen a résztvevőkön kívül a színjátszás iránt érdeklődők is szép számmal képviseltették magukat. A fesztivál izgalmas és családias hangulatban telt.

Mint Ákli Krisztián drámapedagógustól, a fesztivál főszervezőjétől megtudtuk, ebben az évben 10 csapat előadását tekinthette meg a közönség, melyből 8 baranyai volt. A két nap alatt közel 160 diák lépett színpadra Csurgón. A program az egész hétvégét kitöltötte, és több játszóhelyszínen is zajlott. Idén Herczog Noémi színikritikus és Perényi Balázs drámatanár zsűrizte az előadásokat. Az előadásokról azok befejeztével recenziók is születtek, amelyeket korábbi és jelenlegi diákszínjátszók írtak.

A baranyai csapatok az előző évekhez hűen nagyon szép eredményekkel tértek haza idén is. A Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola csapata és a Pécsi Művészeti Gimnázium két csoportja is arany, míg a Kodály Zoltán Gimnázium, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános iskola és az Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium diákjai ezüst minősítést kaptak. Az arany minősítést elnyert csoportok ezáltal továbbjutottak Miskolcra, az Országos Diákszínjátszó Fesztiválra. Az ezüstöt kapott csoportok közül kettő pedig Szolnokon fogja megmérettetni magát, tájékoztatta lapunkat a drámapedagógus.

A kicsiken a sor

A csurgói rendezvény a 14 évesnél idősebb diákoknak szólt, ám ma a kisebbek is megmérettethetik magukat. Március 28-án ugyanis a gyermekszínjátszók országos rendezvénysorozata, a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Baranya megyei rendezvénye lesz megtartva az Apolló Kulturális Központ székhelyén, a Pécsi Kulturális Központban. Az eseményen általános iskolások mutatkoznak be, a zsűri Tóth Zoltán és Tölgyfa Gergely lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!