Baranyai körkép

2018.04.18. 14:00

Nagyobb a bizalmunk a rendőrség iránt

A telefonos csalás és a lakásbetörésre specializálódott csoport leleplezése is minősíti a rendőrség munkáját a tavalyi év beszámolójában.

H. Zs.

A közterületek rendjének biztosítása, a közlekedés biztonságának erősítése, a reagálóképesség javítása, valamint közösségi jellegének szélesítése, a szolgáltatások színvonalának és időszerűségének fejlesztése volt az elmúlt évben a legfontosabb feladat – derül ki a Pécsi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolójából, amely a csütörtöki pécsi önkormányzati ülésen kerül a közgyűlés elé. Ez alapján a kapitánysághoz tartozó negyven településen az egyik legfontosabb előrelépést, az állampolgárokat leginkább irritáló, a szubjektív közbiztonságérzetet negatívan befolyásoló kiemelt, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények kapcsán sikerült elérniük az egyenruhásoknak, a nyomozások eredményességének javításával.

Az előző év adataihoz képest, 2017-ben Baranyában 12,2 százalékkal, Pécsett – ennél nagyobb mértékben – 15,2 százalékkal csökkent a rendőri eljárásokban regisztrált bűncselekmények száma. Pécsett tovább csökkent a bűncselekmények száma, 3734-ről 3168-ra.

A kiemelten kezelt bűncselekmények közé tartozott tavaly, amikor az elkövetők egy nem létező nyereményjátékra hivatkozva keresték meg telefonon a sértetteket, akiket – nagyobb összegű nyereményhez jutás feltételeként – telefonegyenleg-feltöltésre bírtak rá. A lakásbetöréseknél jelentős eredménynek számított, amikor egy betörésekre specializálódott csoportot fogtak el a rendőrök, összesen 34 bűncselekmény elkövetését bizonyítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!