beruházás

2018.04.12. 07:00

Rá sem fogunk ismerni a pécsi kukásautókra

Széles körű fejlesztésbe kezd a következő időszakban a Dél-Kom Nkft. Pécsen. Az 1,78 milliárd forintos beruházás keretében egyebek mellett modernizálják a hulladékgyűjtéshez és -szállításhoz szükséges járműparkot, továbbá szelektív, valamint üveggyűjtő edényeket szereznek be.

HLB

A beruházás során továbbfejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert, növelik az ellátás hatékonyságát a kitűzött cél, a költséghatékonyabb működés elérése érdekében.

A következő hónapokban fejlesztik a hulladékgyűjtés és -szállítás eszközparkját. Bár a begyűjtés feltételei nagyrészt adottak, de még akadnak ingatlanok, amelyekhez szükséges további szelektív- és üveggyűjtő edényeket kihelyezni.

A vegyes hulladékba kerülő, biológiailag lebomló anyag csökkentése érdekében a zöldhulladék házhoz menő szelektív gyűjtésére további gyűjtőedényeket, illetve a zöldövezetekben komposztáló edényeket osztanak szét a lakosság számára.

Jelentősen átalakul a Dél-Kom járműparkja is: a jelenlegi kocsik átlagéletkora jóval meghaladja a tíz évet, műszaki állapotuk elavult, gyakoriak a meghibásodások, üzemeltetésük pedig költséges. A járműveket korszerű, modern autókra cserélik, köztük lesznek tisztán elektromos meghajtású kocsik is.

Pécs speciális földrajzi és úthálózati adottságai miatt a Mecsek-oldali utcákban, ahol a családi házas háztartások mintegy negyede található, csak kisebb alvázakkal szerelt gépjárművek közlekedhetnek. Az elkülönített lomhulladék és az üveghulladék gyűjtéséhez további szállító járműveket biztosítanak a program részeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!