somogyhárságy

2018.05.19. 12:40

Fél láda sört kaphat a pünkösdi király

Huszadik alkalommal rendezi meg a a Somogyhárságy Fejlődéséért Egyesület a Parasztolinpiát a településen május 20-án, vasárnap. Az ötlet egy német-magyar állampolgárságú férfitól származik, aki egy német városban látott hasonló versenyt.

Zsigmond József

– Igyekszünk minél izgalmasabb és embert próbáló feladatokat összerakni – tudtuk meg Fáth Gergelytől, a Paraszt­olinpia egyik szervezőjétől. – Idén is megválasztjuk a pünkösdi királyt, akire komoly próbatételek várnak. Többek között ostorcsattogtatásban kell jeleskednie, petrencés rudat kell tartani és találós kérdésekre kell válaszolnia. A végén pedig fél láda sörrel csillapíthatja majd a szomját.

Nem marad el a páros- és a csapatverseny sem. Az elsőben tojásdobálás, lufiszlalom és gyufaszál fűzés , míg a csapatversenyben bálagurítás és -mászás, kukoricamorzsolás, vízhordás, diótörés és fafűrészelés vár a versenyzőkre.

Lesz még főzőverseny, koncertek és a nap végén látványos tűzijáték.

Keresik a nevét

Korában hosszú évekig Parasztolimpia néven futott a rendkívül népszerű rendezvény, ám a Magyar Olimpiai Bizottság 2016-ban levelet írt, melyben közölték, hogy nem használhatják az olimpia szót, így átkeresztelték Parasztolinpiára. A Somogyhárságy Fejlődéséért Egyesület saját Facebook-oldalán várja az ötleteket, hogy milyen név alatt fusson a következő években a verseny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!