siklós art

2018.05.12. 14:30

Idén is összehozták a helyi művészeket

Csaknem három évtizede rendezik meg a Siklós Artot, amelynek minden év tavaszán a siklósi vár ad helyet.

Zs. K.

A siklósi, illetve Siklósról elszármazott művészek alkotásai még június elejéig megtekinthetőek az emeleti galériában, aki a várba látogat, annak ez mindenképpen ajánlott program, hiszen olyan művészeti irányzatokat képviselő alkotásokban gyönyörködhetünk, amelyekkel ritkán találkozunk egy helyen. Már az is jól mutatja, mennyire jelentős kulturális esemény ez a városban, hogy a tárlat megnyitóját nem egy fuvola- vagy hegedőszó kísérte, hanem minden intézményből képviseltették magukat a diákok. Az Alapfokú Művészeti Iskola modern táncosai sok éve gazdagítják a megnyitót, ezen kívül szavalattal, énekkel, zenével, végül pedig a Dolce Hegedűegyüttes előadásával emelték az ünnepség színvonalát.

Kovács Ferenc festőművész 1993-ban azzal a céllal keltette életre a kiállítást, hogy a helyi művészek szélesebb körben is megmutathassák munkásságukat, alkotásaikat. Azóta minden évben megrendezik, a helyi alkotók minden tavasszal készülnek a kiállításra.

Nem is gondolnánk, mennyi siklósi foglalkozik valamely művészeti ággal. Különlegessége még a tárlatnak, hogy a művészek között a fiatalabb és az idősebb generáció is megmutatja magát. Az alkotások között pedig festmények, grafikák, kerámiák, szobrok is megtalálhatóak, illetve pár esztendővel ezelőtt a fotóművészek tavaszi tárlata is csatlakozott a kiállításhoz. Az idei tárlat tizenhét képzőművész alkotásait és huszonöt fotóművész képeit mutatja be a látogatóknak.

Fotó forrása: Zvolszky Zita Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!