énekóra

2018.05.01. 17:30

Közelebbről is megismerték a választható hangszereket

A Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai az eddigi gyakorlatnak megfelelően az idei év tavaszán is, a zeneiskolai felvételit megelőző héten a szigetvári járás tizenegy általános iskolájában tartottak két napig hangszerbemutatóval egybekötött rendkívüli énekórát.

Jeki Gabriella

Budapest, 2011. november 30. Kokas Katalin hegedűművész játszik a Ceciliának nevezett 1697-es Stradivari-hegedűn, a hangszer bemutatásán a Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeumban. A hegedűművész öt évre kapta meg használatra a hangszert új tulajdonosától, Zelnik Istvántól. A hegedűt Pyrker János egri érsek hozta Magyarországra 1827 szeptemberében. Egy hasonló hegedű egy 2010-es aukción 3,6 millió dollárért kelt el.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Marjai János

A bemutatóknak általában az iskolák tornatermei adtak otthont és összesen mintegy ezer kisdiák hallhatta élőben azokat a hangszereket, amelyek közül a zeneiskolában választani lehet, miközben klasszikus és könnyűzenei darabok is elhangzottak.

Deichler András igazgató elmondta: bemutató közben a gyerekek zenei ismereteket is tanultak, minden zeneszámhoz egy-két kérdés is adódott, melyekre rendre jó válaszok érkeztek. A végén a tanári kamaraegyüttes egy igazi „buli” számmal zárta a bemutatót, mely nagy tetszést aratott a gyerekek körében: a produkciókat vastapssal jutalmazta a hallgatóság. Többször elhangzott, és az előadások végén egy ismertetőt is kaptak a gyerekek arról, hogy a zeneiskolai felvételi pontosan mikor lesz a szigetvári zeneiskolában, ahová a szüleikkel együtt várták a leendő kisdiákjaikat a zenetanárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!