hátrány

2018.05.28. 12:20

Nehéz sorsú gyerekek felzárkóztatását segítik

A családok egyéni krízishelyzetének enyhítése és önálló életvitelre való felkészítésük mellett a rászoruló gyerekek fejlesztésére, felzárkózásuk elősegítésére is kiemelt hangsúlyt fektet az Ökumenikus Segélyszervezet kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő Központja és Családok Átmeneti Otthona.

Wald Kata

Személyre szabott segítséget nyújtanak a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek, vagy azoknak, akik rossz élet- és családi körülmények miatt nem tudnak eredményesen teljesíteni. A programba az intézményben lakók mellett a környéken élőket is bevonták – pedagógusok, fejlesztő pedagógusok, pszichológusok, terápiás szakemberek, szociális munkások segítik őket. Cél, hogy a szegénység okozta hátrányokat leküzdjék, valódi esélyük legyen a hosszú távú változásra.

Mint azt Pintér Buruzs Anikó, az intézmény vezetője kiemelte, ha egy tanulási nehézségekkel küzdő diáknak nincs napi kudarcélménye az iskolában, ha nem rossz érzésekkel ül be a tanórákra, komoly eredménynek számít. A gyerekek felé az egyetlen elvárás, hogy rendszeresen megjelenjenek a foglalkozásokon. Cserébe tallért kapnak, amit beválthatnak cipőre, ruhára, édességre, kozmetikai szerekre stb. – amire szükségük van.

Az intézmény arra is kiemelt hangsúlyt fektet, hogy a fiatalok helyben szerezhessenek élményeket – hisz a nyaralást, szórakozást családjaik anyagi helyzete nem teszi lehetővé. Kalandparkot alakítottak ki, játszótér, trambulin, csocsó- és pingpongasztal várja őket, de focizásra, röplabdázásra is adott a lehetőség. A hétvégén gyermeknapon külön programokkal, pizzával, fagyival is készülnek.W. K.

Így segíthet Ön is!

Aki támogatni szeretné az Ökomenikus Segélyszervezet munkáját, a következő módokon tud segíteni:

– Csekken, vagy átutalással az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámra. A közlemény rovatba kérjük, írja be e-mail-címét és „Összefogás a gyerekekért” szlogent.

– Online adományozással a www.segelyszervezet.hu/fgy.

– Adományvonalon keresztül a 1353 telefonszám felhívásával (250 forint/hívás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!