pte

2018.06.13. 18:33

Egyetemi hallgatók nyertek a diákhitel alapból

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ átadta idei ösztöndíjasainak szerződéseit. A harmadik alkalommal meghirdetett pályázatot tíz, kiemelkedő tanulmányi eredményű és szakmai előmenetelű hallgató nyerte el.

W. K.

A pályázók egy tanéven, vagyis 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kapnak. A pályázati kiírásra több mint százötven hallgató küldte el eddigi eredményeit tartalmazó bemutatkozó anyagát és a kapcsolódó dokumentációt.

A nyertesek palettája igen színes: van közöttük szociológus, fizikus, geográfus hallgató, vidéki és fővárosi, első- és másoddiplomás is. Fiatal koruk ellenére komoly eredményekkel büszkélkedhetnek mind itthon, mind a nemzetközi szakmai porondon. A díjazottak közül többen Köztársasági vagy Erasmus Ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, tudományos kutatások résztvevői, idegen nyelven publikálók, egyetemi demonstrátorok, önkéntes segítők. A Pécsi Tudományegyetemről Niklai Patrícia Dominika és Czigler Enikő Judit részesült ösztöndíjban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!