Orfű

2018.06.20. 14:00

Ezreket várnak újra a Fishing on Orfűre

A megtelt táblát már vagy fél éve kitehették volna az orfűi szállásokra a „Fishing” idejére, a helyek zömét már tavaly lefoglalták. Néhány napja az utolsó elővételes jegy is elkelt, ma pedig végre kezdetét is veszi a várva várt Fishing on Orfű fesztivál.

T. V.

Az idén remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a fesztiválozókkal, a nagyszínpadon igazi nagyágyúk kezdenek ma, a P.A.S.O., az Intim Torna Illegál, a Vad Fruttik és a Bëlga is fellép. A fesztivál új izgalmas helyszíne lesz a Magam adom színpad, amit Kispál András és Egyedi Péter duója nyit meg, és akusztikus, utcazene-szerű produkciók lépnek majd fel itt. Ugyancsak új helyszín az Apamegőrző, ahol az anyák/barátnők ott hagyhatják azokat az „apákat”, akik nem szeretnek fesztiválokon mindenfelé kóvályogni. Rockzene, sör, poszterek és szerszámok is lesznek a sufni-konténerben. A focirajongók a Fishing ideje alatt sem maradnak le kedvenc csapatuk meccséről, az Unicum Bárban ugyanis közvetítik a vb meccseket.

A közbiztonságot és persze a fesztiválozók biztonságát is garantálja a rendőrség és az Orfűi Polgárőr Egyesület. – A polgárőrség tagjai a fesztivál idején úgy vannak beosztva, hogy tízen folyamatosan szolgálatban vannak. A tó körül forgalmirend-változás lesz, egyirányúsítják az utcát, hogy ne legyen fennakadás, a polgárőrök a közlekedési lámpák betartását is elősegítik – tudtuk meg Füziné Kajdy Zitától, a község polgármesterétől. Hozzátette: – Soha nem szokott közbiztonsági gond lenni a fesztivál ideje alatt. Ezt mutatja az is, hogy tavaly a fesztivál ideje alatt az egyik éjjel a községből kifelé haladó autók sofőrjeit szondáztatták, és egy esetben sem merült fel az ittasság gyanúja.

A fesztiválozók biztonságos hazajutását most is segítik a fesztiválbuszok, melyek Pécs és a fesztivál bejárata között közlekednek. Emellett fix tarifás taxik is igénybe vehetőek, a járművek a Panoráma Camping bejáratától indulnak a fesztivál ideje alatt. A falun belül pedig kisvonattal és cabriobusszal is lehet közlekedni.

Mint megtudtuk, az elmúlt három évben már a helybéliek részéről sem érkezett panasz a fesztiválozó fiatalok vagy a hanghatások miatt. A szervezők is úgy oldják meg a színpadok hangolását és tájolását, hogy legkevésbé legyen zavaró az orfűiek számára. A legtöbben helyben örülnek a fesztiválnak, a fiatalok ilyenkor megtöltik a falut, és négy napig az ország zenei központjává válik Orfű. A barátságos, családias közösség és hangulat miatt a kisgyerekesek is egyre többször kilátogatnak a fesztiválra.

Ezeket ne hagyd ki a Fishing on Orfű első napján!

Az első nap, a mai, a szerdai a bemelegítésről szól ugyan, nem is nyit ki még minden helyszín, de azért van néhány olyan okosság, amibe illik belehallgatni. Elnézést, eléggé szubjektív ez az ajánlat, de azt le kell szögezni, hogy a nagyszínpad, amely idén Tiszavirág névre hallgat a biztonsági játékra játszik ma. Ha egyet kéne kiemelni, akkor az éjfél előtt fellépő Belga okozhat meglepetést. Nem is emlékszünk, hogy játszottak-e már ezen a színpadon. A második nagyszínpadon a 11 előtt nem sokkal fellépő Erik Sumo Band lehet ínyencség, hiszen a nyár folyamán csak két koncertet adnak, ráadásul elég régen hallhattunk róluk. A Misina sátorban Ganxta Zolee és a Kartel lehet szerdán a csúcspont.

A legizgalmasabb dolgok a PMFC színpadon történnek majd. A Trillon zúz fél héttől, egy órával később a nemrég az Európa legjobb fesztiválján is megforduló Dope Calypso sokkol, majd az Óriás egy tematikus koncerttel pörköl. A Jön című első nagylemezüket játsszák el, mert 10 éves lett. Dömötör Géza

Féláron vonatozhatunk a Fishingre

Orfű nem rendelkezik vasúti összeköttetéssel, a két legközelebbi pályaudvarról autóbusszal lehet eljutni oda. Azonban a Máv-Start és a Gysev a Fishing on Orfű fesztiválra utazóknak ötven százalékos kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról a pécsi állomásig. A kedvezmény másodosztályra érvényes. A Fishingre érkezők alkalmi jegyét a fesztivál bejáratánál lebélyegzik, ezzel a menetjegy a visszautazásra is érvényes lesz.

Nem árt tudni, hogy a kedvezményes retúrjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvényességével, azzal a korlátozással, hogy az utazást legkorábban június 19-én lehet megkezdeni, a visszautazást pedig június 24-én éjfélig be kell fejezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!