Siklós

2018.06.21. 17:10

Komoly támogatást nyújt a kerekasztal

A szociális feladatok hosszú távú koncepciójának megalkotására szociális kerekasztal alakult Siklóson.

Zs. K.

Az első ülésen a helyi intézmények vezetői, mint a Szociális Szolgáltatóközpont, Idősek Otthona, a házi gondozó, a családsegítő szolgálat vezetői, illetve védőnők, illetve a képviselő-testület néhány tagja vett részt. Első feladatként egy helyzetfelmérő tanulmány elkészítését tűzték ki célul, majd ez alapján fel kívánnak építeni egy hosszú távú szolgáltatástervezési koncepciót is.

A kerekasztal működését egyébként a szociális törvény is előírja, ám Siklóson – utoljára 2011-ben – ült össze hasonló, szakmai partnerekkel együttműködő bizottság.

– Hónapok óta szorgalmaztuk ennek a létrejöttét, hiszen akuttá váló problémákra kell megoldást találni – mondta Mehring-Tóth Szilvia, a szociális ügyekért felelős bizottság külsős tagja, akit a kerekasztal vezetésével bíztak meg. A kerekasztal biztosan foglalkozik majd az Idősek Otthona üzemeltetésével is, melynek külső céghez való kiszervezése többször is lehetőségként merült fel a közgyűléseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!