Pécsi Önkormányzat

2018.06.19. 11:29

Községi zárlatot rendeltek el a méhállományokra

A Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Pécs, Keszü, Gyód, Kökény, Pellérd, Aranyosgadány, Görcsöny, Regenye, Kővágószőlős, Cserkút mellékelt térképen jelölt közigazgatási területén tartott méhállományokra azonnali hatállyal községi zárlatot rendelt el.

Debrecen, 2018, április 8. A kedvező időjárásnak köszönhetően virágot bontottak a mandulafák. A szirmok között poszméhek (Bombus) gyűjtenek nektárt és virágport, közben beporozzák a gyümölcsfa virágait. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Az érintett helységekből tilos kivinni méheket, fiasításos és mézes lépet, virágport, kaptárt, kaptárok belső tartozékát, kivéve indokolt esetben méhcsaládokat járási főállatorvosi engedéllyel a zárlatnak helyi zárlat alatt nem álló területéről.

 

Az érintett helyiségekbe tilos behozni méheket (dolgozót, anyát, fiasítást). A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI.27.) FVM rendelet 17.§ (1) bekezdése szerint a méhbetegség megállapítását követően a járási főállatorvos községi zárlatot köteles elrendelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!