postabontás

2018.07.01. 12:05

Lehetetlen aludni a varjak miatt

A minap a Postabontás rovatban egy olvasó meseszerűen írt a varjakról: „bogarásztak, szépen csipegettek, nem károgtak”. Javaslom az illetőnek, hogy menjen el Kertvárosba hajnali negyed ötkor és akkor megtapasztalhatja, hogy bizony a fent leírt eset elég ritka - írja egyik olvasónk.

bama.hu

Hajnalban csapatostul (értsd egy helyen 30-50 egyed) irgalmatlanul kárognak, viaskodnak egymással a lombok közt és a földön is. Pont, amikor a dolgozó ember még aludna egy-két órát munkába indulás előtt. A nyári melegben kénytelenek vagyunk nyitott ablaknál aludni, bár ha bezárjuk a nyílászárót, akkor is behallatszik a madarak zaja.

Bár nem vagyok kutyatartó, de velem még nem fordult elő, hogy egy kutya a fejem tetején lepett volna meg a piszkával, ellenben a varjakkal. Illetve a kutyák nem csapatostul csaholnak és nem egész nap, pláne nem hajnalban – maximum vidéken. Ahogy a galambok sincsenek így elszaporodva, illetve nem hallatják hangjukat se hajnalban, sem máskor.

Egy dolgozó és kialvatlan lakó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!