romonya

2018.07.04. 08:35

Most több utca is megújulhatott

Több utcát is felújítottak a településen az elmúlt hetekben, tudtuk meg a falu vezetőjétől, Herman Józseftől. A munkálatok során új útburkolatot kapott a Petőfi utca teljes szakasza, a Kossuth Lajos utca a 2–20-as házszámig, a Jókai utca a 2–10-ig valamint 6–7- ig terjedő szakasza, valamint a Barackos utca bevezető szakasza nyolcvan méter hosszúságban.

Zsigmond József

A munka első fázisában az aknafedlapok szintre emelése történt meg, ezt követően került sor az aszfaltozásra. Tervben van még a kultúrháztól a Béke utcai járdaszakasz aszfaltburkolattal történő felújítása, továbbá a Béke utca 35. szám előtti árokszakasz lefedésre kerül, melynek következtében a buszokról történő leszállás biztonságosabbá válik.

Az aszfaltozási munkára a szükséges forrást – több mint nyolcvanöt százalékban – pályázati pénzből finanszírozta a helyi önkormányzat. Volt olyan időszak, mikor nehezebben voltak megközelíthetőek egyes lakóházak az érintett útszakaszokon, ám ezekről előre tájékoztatták a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!