Baranyai körkép

2018.08.05. 15:35

A gépipar kézbe veszi a munkaerő utánpótlását

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara folyamatosan nagy figyelmet szentel a helyi gazdaság munkaerőigényének kielégítésére.

W. K.

A gépipari szakmákat tanuló baranyai diákok rendszeresen jól szerepelnek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos megmérettetésén

E szándék keretében a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagjainak munkaerőpótlására új programot alkotott a klaszter, kamara és a technikusokat képző intézmény. A program célcsoportja a PTE Műszaki és Informatikai Karának (MIK) lemorzsolódott hallgatói és a MIK-re felvételt nem nyert diákok, akikben megvan továbbra is a szándék a gépipari területen történő továbbtanulásra, de ezúttal a középfokú technikusi végzettség megszerzése lenne a céljuk.

A program komplex jellegű, ugyanis a diáknak már kezdetben gépipari képzettség nélkül végezhető, fizetéssel járó munkát ajánlanak maguknál a klasztertagok, amellett, hogy esti tagozaton a kívánt mechatronikai technikus, erősáramú elektrotechnikus vagy a gépgyártás-technológiai technikus képzést kell elvégezniük. Így egyszerre valósulhat meg a diák munkába állása (pénzkeresési lehetőség) és az esti gépipari képzéssel a folyamatos fejlődés lehetősége is. A programot még komplexebbé teszi, ha a gépipari cég bizonyos támogatást is igénybe tud venni a vállalat a diák foglalkoztatásának hatására (Ifjúsági Garancia Program, Baranya Paktum).

Lehet működő „B”-terv is a felsőoktatás mellett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!