Birján

2018.08.31. 12:30

Drótkötélen csúszhatunk majd át a tó felett

Nagy terveket dédelgetnek Birjánban, Novreczky János polgármester elárulta, egy közel négyszáz méteres drótkötélpályát szeretnének létrehozni.

Zs. J.

Sátoraljaújhely, 2015. március 11. Férfi a Sólyom névre keresztelt átcsúszó pályán az átadó napján a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban 2015. március 11-én. Átcsúszó pályával és zártkabinos kötélpályával bõvült a kalandpark, amelynek így már kilenc élményeleme van. MTI Fotó: Vajda János

Az üdülés szempontjából a falu alatt húzódó völgyet szeretnék még jobban bekapcsolni a belföldi, illetve a nemzetközi turizmus vérkeringésébe. Mint a település vezetőjétől Novreczky Jánostól megtudtuk, a tavat szeretnék nagyobbítani, duplájára növelni. Sétányokat hoznak létre körülötte, így egy vízi sportokra alkalmas, szabadidős terület alakulna ki. Egy nagyobb tervet is dédelgetnek. Az országban másodikként hoznának létre egy drótkötélpályát a tó felett.

– Nem ülőkés lenne, fel kellene rá kapaszkodni, és így lehet átsiklani a tó felett. A hossza közel négyszáz méter lenne – mondta el lapunknak a polgármester.

Hasonló Sátoraljaújhelyen működik a Zemplén Kalandparkban. Korábban itt csak egy drótkötélpályán lehetett átcsúszni – egy kilométer hosszan – a két hegycsúcs között. Ám oly nagy volt az érdeklődés a másfél perces „szárnyalásért”, hogy két éve egy másik drótkötélpályát is létrehoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!