előadás

2018.08.05. 17:55

Hamarosan Pécsváradon is félrelép a miniszter

Az idei évre tervezett nyári programok szervezésekor merült fel a kérdés a művelődési ház munkatársaiban, hogy ezúttal különálló várszínházi előadásokat hozzanak el a pécsváradi vár színpadára, vagy fesztivál jelleggel szervezzék meg egy héten keresztül ötödik alkalommal is a Magánszínházak Országos Színházi Találkozóját, a MOSZT-ot.

Hajdu Zsolt

Az internetes szavazást követően négy előadást láthatnak majd az érdeklődők a vár színpadán. Elsőként – augusztus 6-án – a Vidám Színpad művészei mutatják be a Futóbolondok című darabot Böröndi Tamással, Végh Judittal, Götz Annával, Beleznay Endrével, Cs. Németh Lajossal és Straub Péterrel a főbb szerepekben.

Philip King kétfelvonásos darabjában felmerül a jogos kérdés: Van egyáltalán ebben a fergeteges vígjátékban egyetlen normális ember? Sorra jelennek meg a legszebb szórakoztató figurák, a püspöktől a flegma szobalányig, a sor végén az őrmesterrel, és úgy tűnik, mintha mindenki ugyanazt a szerepet szeretné játszani.

A miniszter – Pécsváradon is – félrelép, a Bánfalvy Stúdió produkciójában, Gesztesi Károllyal, Kiss Ramónával, Beleznay Endrével és Bánfalvy Ágnessel a színpadon. A történet szerint Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve azonnal találnak egy „hullát” az ablakban.

A Moravetz Produkció előadásában, az Örömlányok végnapjaiban szintén ismert művészekkel találkozhatunk, Fodor Zsókával, Fábián Anitával, Dévényi Ildikóval, Szőke Zoltánnal. Valahol a Mátra alján lakik nénje. Szépen lassan telnek napjai. Nyugdíjazása után azonban úgy dönt, nem engedi, hogy leírják. Ezért megalapítja a Csöpike Csibéi Betéti társaságot, a Csöcsi Bt.-t.

A Körúti Színház „Az üvegcipő„ című romantikus vígjátékot mutatja be Kautzky Armanddal a főszerepben, amelyre még kaphatók jegyek a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!