Aranyosgadány

2018.08.30. 10:30

Kecskéket tart és méhészkedik az önkormányzat

Eredményesen zárja idén is a mezőgazdasági munkaprogramot a település.

H. Zs.

Mint Csurgyókné Praks Anita polgármester asszony elmondta, évek óta folyamatosan részt vesznek a közfoglalkoztatásban, konyhakerti és szántóföldi növényeket egyaránt temelnek.

– Az előállított zöldségek egy részét kiosztjuk a rászorulók között, a többit hasznosítjuk, illetve például az uborkából savanyúságot készítünk, a paradicsomot pedig befőzzűk. Ezeket a termékeket közösen fogyasztjuk el a települési rendezvényeken, illetve a különböző országos, illetve régiós fesztiválokon és bemutatókon. Aranyosgadány standján megismerkedhetnek vele az érdeklődők is.

Nemcsak növénytermesztéssel foglalkoznak a faluban, az önkormányzatnak saját méhészete, illetve kecskéi is vannak. A környékbeli földeken megtermelt kukoricát takarmányozási célra hasznosítják. A kecsketejet egy közeli sajtüzembe szállítják feldolgozásra.

– Idén burgonyát, paradicsomot és mézet osztottunk, ezeket a mezőgazdasági programban termeltük meg – mondta a polgármester asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!