Siklós

2018.08.05. 09:45

Koncertek, vígoperett, lila gőz a Tenkesalján

A siklósi vár rendszeres programjaival, minden korosztályt megcélzó rendezvényeivel igyekszik a látogatókat bevonzani.

Zs. K.

Legutóbb a Várszínházi estékre várták a közönséget, négy napon keresztül szolgált izgalmas előadásokkal, koncertekkel a kultúrakedvelőknek.

Az első napon a Pasik a pácban című zenés vígjátékot nézhette meg a közönség. George (Beleznay Endre) és Humphrey (Heller Tamás) nem kis bajba kerültek, amikor a sértett feleségeik úgy döntöttek, hogy nem házastársukkal utaznak el a tengerpartra. Az itthon hagyott férjek nem tétlenkedtek, belevetették magukat az éjszakába és két fiatal „pipivel” tértek vissza a lakásba. Az igazi pác pedig csak akkor jött el a számukra, amikor váratlanul a feleségeik is visszatértek, mert a repülőtéri sztrájk miatt nem tudtak elutazni. A darab óriási sikert aratott a siklósi közönség előtt (is), de a másnapi program talán még nagyobbat, a várkertben az Edda adott koncertet.

Aztán az operett szerelmeseinek kedveztek a történelmi falak, Peller Károly és Oszvald Marika, a műfaj legnagyobb sztárjai szórakoztatták a nagyérdeműt. Az utolsó napon a L’art pour l’art társulat Halvány lila gőz című előadását tekinthették meg az érdeklődők, a rossz idő miatt sajnos nem a siklósi vár falain belül, hanem a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!