Szabolcsfalu

2018.08.03. 19:30

Nem beszéltek, csak repültek a vendég papagájok

Nimfapapagáj pár talált átmeneti szállást szerdán a pécsi szennyvíztisztító telepen, számolt be róla saját Facebook-oldalán a Tettye Forrásház Zrt.

Zsigmond József

Mint írták: „a szennyvíztelepen egyébként nem szokatlan a különféle állatok jelenléte, gyakran időznek kacsák, sirályok is a utóülepítő medencéknél, ami a már kezelt víz tisztaságát is jelzi”.

A bejegyzést sokan megosztották, így hamar kiderült, honnan szöktek el a papagájok. A szökevények két héttel ezelőtt repültek ki egy szabolcsfalui családi ház ablakán és tettek meg jó pár kilométert. Úgy tudjuk, a gazdájuk tegnap reggel egy másik papagáj társaságával érkezett meg a szennyvíztelepre, hogy a madár segítségével be tudja fogni a nimfapapagájokat. Mire kiért, a papagájok eltűntek a szennyvíztelepről.

Pár hónappal ezelőtt a pécsi állatkertből szökött el egy kék-sárga ara papagáj. A papagáj akkor is több kilométert repült. Egy pécsi lakos fogta be a Tüskésrét közelében.

Remélhetőleg a nimfapapagájokat is sikerül mihamarabb befogni, és visszajuttatni régi otthonukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!