utánajártunk

2018.08.28. 11:30

Nem szűnik a parkolási mizéria a Szlivennél

Olvasónk jelezte a közelmúltban, hogy a parkolók tekintetében áldatlan állapotok uralkodnak a hagyományosan csak Szlivenként emlegetett pécsi bevásárlóközpont környékén.

M. Z.

Az épület mögöttiben elsősorban a megfelelő felfestést hiányolta az SMS küldője, melynek következtében szerinte „össze-vissza parkolnak” az autósok, ezzel nem kevés koccanásveszélyt okozva. A szomszédos Nagy Jenő utcai – egyébiránt nemrégiben elkészült – parkolóban pedig a vízelvezetést nem sikerült tökéletesen megoldani a kivitelezés során, merthogy – szintén az ő elmondása szerint – „eső után szemét, iszap fogadja az autósokat”.

Amiket ottjártunkkor láttunk, az alapján csak megerősíteni tudtuk a leírtakat. A Rókus utca felől megközelíthető kis parkoló egyik felében épphogy néhány darabkája látszik a fehér felfestésnek, a túlsó felében pedig egyáltalán nem. Mintha nem lenne gazdája. Holott van, ezt jelzi a kihelyezett parkolóautomata is. A Nagy Jenő utcaiban pedig tényleg látszott az előző napi zápor hordaléka – és persze szintén fizetős parkolóhelyről van szó.

Terepszemlénk közben megkérdeztük az egyik parkolóra néző üzlet tulajdonosának véleményét a kialakult helyzetről. Kiderült róla, hogy történetesen az egyik kertvárosi választókerület képviselője, és őt is kifejezetten zavarja a mostani helyzet. Örült, hogy az olvasói üzenettel ürügyet adtunk neki arra, hogy képviselőtársával összefogva tehessen a helyzet javítása érdekében. Ígérete szerint tehát hamarosan rendeződik a parkolás kérdése a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!