Baranya

2018.09.04. 13:30

A Mecsek kincseit fedezhették fel

Nagy sikerrel zárult az országos Erdei Vándortábor Program idei nyári táborozási időszaka.

T. V.

A mecseki vándortáborokat a Mecsekerdő Zrt. koordinálta, 17 turnus keretében összesen 327 gyerek érkezett 57 kísérővel hozzájuk.

A túra útvonala a Mecseki Láthatatlanok nyomán – egy veterán Csepellel – indult Pécsről Vágotpusztára, az 56-os szabadságharcosok egyik főhadiszállására, majd onnan Sikondára. Felfedezték a vadregényes, patakokkal átszőtt Melegmányi- és a Nagy-Mély-völgyet, majd a Rákos-völgyön át a Koszonya-tetőnél maguk mögött hagyták a karsztfelszínt, hogy megismerkedjenek a mecseki szénmedence rekultivált meddőhányóival.

A Mecseki Bányász emlékúton haladva jutottak fel a Máré-várhoz, erdei strandolást követően a Kelet-Mecsek üvegműves kultúráját is megismerhették. Majd a Zengőn át a Dombay-tó érintésével vándoroltak Pécsváradra. Az összesen 80 km hosszú túra minden résztvevője mecseki vándortáboros kitűzőt választhatott magának emlékbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!