villány

2018.09.21. 15:39

Bringára fel! – Szüreti Gördülő Dűlők a Villányi borvidéken

Őszi kerékpáros gasztro- és bortúrát szerveznek a Siklósi Várból, a Villányi borvidék aranyló dűlői közt, öt frissítő állomással, ahol remek borok mellett helyi termékeket kóstolhatunk, mert a helyi érték!

A túra induló állomása a Siklósi Vár, itt a Látogatóközpontban történő regisztrációt követően indulhatnak útnak a szépen megújított siklósi belváros vadonatúj kerékpárútján a kerékpáros körtúrára: Siklós-Máriagyűd–Vokány–Palkonya–Villány–Siklós útvonalon.

A túra során a frissítő állomásokon helyi, kézműves termékeket, kiváló borokat kóstolhatnak a résztvevők, majd a Siklósi Várba érkezve kultúrszomjukat is csillapíthatják, hiszen a részvételi díj tartalmazza a vár belépőt is.

Partnereink:

Siklós Vár – Siklós

CzukorBorsó desszertmanufaktúra – Máriagyűd

Máriagyűd kegytemplom – Máriagyűd

Trinitás Kézműves Sajtműhely – Vokány

PalKonyha – Palkonya

Bock Pince, Bock Hotel Ermitage – Villány

Vinotéka és Bormúzeum a Siklósi várban – Siklós

A túra 40-45 km hosszúságú, részben védett kerékpárúton, részben alacsony forgalmú közúton halad. Előfordulnak benne kisebb emelkedők és vidám lejtők. Átlagos állóképességgel könnyen teljesíthető, egész napos túra, komolyabb edzettséget nem igényel.

Kerékpárbérlési lehetőséget partnerünk, a RentBike Villány biztosít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!