érdekesség

2018.09.29. 18:34

Interaktív kiállításra várták a mágocsi gyerekeket

Gyerekzsivajtól volt hangos kedden a városi művelődési ház. Nem meglepő, hiszen az interaktív kiállítás híre már a megyehatáron túlra is eljutott.

Zs. J.

Kedden a mágocsi és bikali óvodások, míg szerdán a mágocsi, bikali, dombóvári iskolások próbálhatták ki, hogyan éltek elődeik.

Megismerhetik a régi mesterségeket és szemük előtt élednek újjá a régi hagyományok.

Idén a szervezők egy játékos tízpróbával tették még színesebbé a programot. A gyerekek többek között a kukorica-morzsoláson, citerázáson, különböző régi használati eszközök, tárgyak és ételek felismerésén keresztül betekintés kaphatnak a nagyszüleik életébe.

A próbákat sikeresen teljesítőket pedig oklevéllel jutalmazzák.

Az iskolás csoportok kipróbálhatták a szőlészeti, borászati eszközöket, megkóstolhatják a mustot, és sok mindent megtanulnak a méhészkedésről, a méz készítéséről. Látványos mézpörgetést nézhettek meg és a legvégén mézkóstolóra is sor került. Mint megtudtuk, a gyerekek kedvence a susztermanó szoba, ami egy mesére felfűzött játék a serény és lusta király vetélkedéséről.

Az interaktív kiállítás célja a hagyományok, régi mesterségek bemutatása, és nem utolsó sorban a munkára nevelés. A kiállítás az idei városnapon egy helyi, időszaki kismesterek, kézművesek kiállításával bővült, ahol a horgolást, fafaragást, fémtárgyak készítését leshetik el a kicsik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!