Nagypall–Fazekasboda

2018.09.17. 18:20

Megnyugodhatunk, megszűnt a rejtett bukkanó

Egy volt vasúti pálya átkelési szakasza okozott hosszú ideig bosszúságot az autósoknak Pécsváradot Moháccsal összekötő úton, Nagypall települése előtt.

Zs. J.

Aki nem ismerte ezt a szakaszt, az sokáig emlegette, hiszen a kocsit megdobta a rejtett bukkanó. Idén nyáron a Magyar Közút Nonprofit Kft. nekilátott az útszakasz felújításának, ami nemrégiben befejeződött. A beruházás költsége, mint a közút sajtóosztályától megtudtuk, nettó 68,56 millió forint volt. Hasonlóképen Fazekasboda település átkelési szakaszát is felújították. A munkaterületet június 4-én adták át a kivitelezőnek, ez a felújítás nettó 71,8 millió forintba került, mely szintén szeptemberre elkészült.

A Magyar Közút Nonprofit Kft. Székelyszabar külterületén egy 2,51 kilométer hosszú szakasz felújítási munkálataiba is belefogott. A munkaterület átadása május végén történt meg és várhatóan október közepén fejeződik be a mintegy nettó 131,21 millió forintból megvalósuló beruházás. A középtávú útfelújítási tervek között szerepel további két szakasz felújítása Pécsvárad–Mohács között, (2,4, illetve 2,5 kilométeren) ezek a projektek a szükséges plusz források biztosítása esetén valósulhatnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!