Beruházás

2018.09.12. 13:30

Modern gépek mossák a kórházban az ágyneműt

Tizenhatmillióból korszerűsítették a Mohácsi Kórház mosodáját.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A kórházban egy átlagos napon fél tonna textília tisztításáról gondoskodnak, többségükben tizenöt évesnél régebbi készülékek segítségével. Néhány hete egy korszerű mosó- és az új szárítógép segíti a mosodai dolgozók munkáját.

– A múlt századi épületrész alagsorában működő saját mosodánkban megoldott a szennyes- és a tiszta ruhák be-, illetve kiszállítása útvonalának az elkülönítése, s az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosította tizenhatmilliós, vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően a tetemes mennyiségű ruha mosását, valamint a szárítást már az új gépek végzik – tudatta dr. Csizmadia Csaba, a Mohácsi Kórház főigazgató főorvosa.

– Megkönnyíti az új berendezés a munkánkat, már nem kell előzetesen mérni a szennyes ruhát, azt a mosógép automatikája végzi, s ugyan így adagolja a mennyiség függvényében a mosó- és az öblítőszert is – mondta Streicher Zoltánné, mosodavezető. A gépek mellett a mosoda hat dolgozója gondoskodik arról, hogy a betegek számára folyamatosan legyen tiszta ágynemű, a személyzet részére pedig tiszta munkaruha. Naponta átlag 500 kiló textíliát mozgatnak meg, pakolják a mosó- és szárítógépbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!