Harkány

2018.09.05. 10:39

Ősszel is elviszik a kacatokat

Október első napján válhatnak meg a harkányi lakosok és a településen nyaralóval rendelkezők a feleslegessé vált, megunt kacatjaiktól, hiszen ekkor esedékes az őszi lomtalanítás a városban.

Sz.D.

Fotó: Löffler P.

A Dél-Kom az október 1-jére kukák mellé kitett szemetet zsákokba, dobozokba kérik tenni, valamint felhívja a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás alkalmával nem viszik el az építési törmelékeket, a zöld hulladékot valamint az állati tetemeket. Ezzel együtt a ház előtt fognak maradni a veszélyes hulladékok, mint például a festékes és olajos dobozok, akkumulátorok, gumiabroncsok és a különböző elektronikai hulladékok, így a televízió, a hifi-torony vagy a hűtőszekrény is.

Emellett kérik, hogy lehetőleg a lomot az elszállítási nap előtti estét megelőzően ne tegyék ki. Az utcákon sokáig heverő kacatok tökéletes terepet jelentenek a patkányoknak, élősködőknek, amik amellett, hogy jól érzik magukat a szemétkupacok között, rendszeresen visszajárnak és hajlamosak beköltözni a kedvező körülmények láttán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!