Méltóság mezeje

2018.10.14. 17:00

Daganatos betegek ellátásában segítenek

A súlyos állapotú, gyógyíthatatlan betegek ellátása kiemelten fontos, az emberi méltóság az élet utolsó pillanatáig megőrizhető – többek közt erre hívja fel a figyelmet a „Méltóság mezeje” című rendezvény, amelyet idén október 12-én rendezett meg Pécsett a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány a Dom Kőtárban.

Wald Kata

Kecskemét, 2017. november 23. Egy beteget ápolnak a Bács-Kiskun Megyei Kórház újonnan kialakított intenzív betegápolási részlegén Kecskeméten 2017. november 23-án. A fejlesztés a fekvõbeteg szakellátó intézmények támogatására kiírt pályázat segítségével valósult meg. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI Fotó:

A tapasztalat szerint sokan nem tudják, hogy a gyógyíthatatlan daganatos betegek otthoni ellátása ingyenes – a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány Pécsett, Mohácson, Komlón, illetve ezen városok körzetében végzi a feladatot, orvosokkal, ápolókkal, szükség esetén egyéb szakemberekkel (dietetikus, gyógytornász, pszichológus) kiegészülve.

Munkájuknak köszönhetően a betegeket nem kell kimozdítani otthonaikból, hisz szükség esetén a vérvételt, infúzió adását stb. helyben elvégzik. Egyben segítik a hozzátartozókat abban, hogy az ellátáshoz szükséges teendőket szakszerűen végezzék, illetve lelkiállapotuk az ápoláshoz mindig megfelelő legyen.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!