NAV

2018.10.01. 08:16

Előre szólnak, jönnek és nem csak szólnak

A NAV Baranya megyei munkatársai október első hetében Harkányban, Kozármislenyben, Mágocson, Pécsváradon, Sásdon, Vásárosdombón, valamint Pécsett végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

bama.hu

Debrecen, 2014. január 7. Illyés Katalin, egy debreceni üzlet alkalmazottja egy online pénztárgéppel 2014. január 7-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő munkabizottságnak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes gépekre való átálláshoz biztosítandó állami támogatás igénybevételének határideje január 31. legyen.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A NAV Baranya megyei munkatársai október 1. és 7. között, Harkányban, Kozármislenyben, Mágocson, Pécsváradon, Sásdon, Vásárosdombón, valamint Pécsett végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a szabályos foglalkoztatást, valamint az árukészlet eredetét ellenőrzik, főként a közterületeken, a piacokon és a vásárokra kitelepülő adózóknál, a vegyesáru-kereskedőknél, ruházati kiskereskedőknél, a zöldség- és gyümölcs kiskereskedőknél, továbbá a vendéglátóhelyeken.

A személyszállítók is számíthatnak a revizorok megjelenésére.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok a Baranya megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon is ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!