Emlékezés

2018.10.24. 12:30

Kisiskolások szerepeltek az 1956-os ünnepségen

Az esemény a Büszkeségpont kopjafájánál indult mécsesgyújtással, ez a sásdi városháza előtti két, fából készült alkotás egyike.

B. D.

Budapest, 2018. október 22. Korabeli teherautó halad az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepi fáklyás felvonulás résztvevõi elõtt a fõvárosi Clark Ádám téren 2018. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán

A Hegyháti járás székhelye, Sásd városa és lakosai október 19-én, pénteken tartottak megemlékezést az 1956-os forradalomról, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb mozzanata volt.

Az esemény a Büszkeségpont kopjafájánál indult mécsesgyújtással, ez a sásdi városháza előtti két, fából készült alkotás egyike. A magasabb az életfa, az alacsonyabb az 1956-os emlékmű, amit a forradalom és szabadságharc emlékezetére készítették. A kopjafán középen egy szál virág és alul a két évszám található: 1956 – 1996.

A Sásdi Általános Iskola tanulóinak előadásával zárult a megemlékezés, ahol a gyerekek megjelenítették a 1956-os forradalom fontos momentumait.

– A hatodik évfolyamos kisiskolások egy igen magas színvonalú, jól felkészült műsorral lepték meg diáktársaikat és a közönséget. Külön köszönet a diákoknak és a felkészítő tanároknak: Lakatos Judit és Katona Editnek, akik létrehozták ezt a csodálatos előadást – mesélte el nekünk Rabb Győzőné, Sásd polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!