postabontás

2018.10.06. 15:45

Nem tartozhatunk a szemétdíjjal, véli olvasónk

A DN szeptember 29-i számában megjelent, a szemétszállítási díjakról szóló cikkben foglaltak számunkra is megdöbbentők. Az utóbbi bő egy évben sok olvasói észrevételt, lakásszövetkezetektől érkező panaszt olvashattunk arról, hogy a szemétdíjak kifizetése ellehetetlenült.

bama.hu

Én is szerettem volna befizetni, de nem volt hová. Komlón az Ifjúsági Lakásfenntartó Szövetkezet – melynek 17 éve megválasztott elnöke vagyok – több felszólítást is intézett szemétszállítást végző cég felé, hogy a több mint ezer lakás tulajdonosai eleget tudjanak tenni befizetési kötelezettségeiknek. Hiába kértük, nem sikerült. Gondolom nem csak Komló lakói, de Baranya minden településén a lakás- illetve háztulajdonosok szerették volna rendezni a díjat, és gyanítom, hogy országos szinten is ez a helyzet. Ezek után jön a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordinációs Zrt., és házhoz mennek a határidőre be nem fizetett díjakért – jóllehet a tulajdonosok nem tartoznak a szemétszállítási díjjal, nem lehet hátralékuk. Hiszen a teljesítésre akkor, amikor kellett volna, nem is adtak lehetőséget. Se Komlón, se Baranyában. Ki itt az adós? És ki a becstelen? Ezúton is kérem térségünk országgyűlési képviselőjét, tiltakozzon az ellen, hogy tartozással vádoljanak bárkit is, például Komlón.

Budaházy György,

az Ifjúsági Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!