finom falatok

2018.10.03. 18:35

Örömmel kóstolgatták a pitét az édesszájúak Sásdon

Jelképes összegért kaphattunk süteményt és palacsintát a hagyományos sásdi fesztiválon.

Bátonyi Donát

Rengeteg ínycsiklandó sütemény és palacsinta várta azokat, akik szombaton Sásdon jártak a most már többéves múltra visszatekintő Pite- és Borfesztiválon. A programok már reggel kilenc órakor elkezdődtek a bográcsozással a közösségi ház kertjében, a finom illatok hamar megtöltötték a felállított sátrakat érdeklődőkkel, nem sok időt hagytak a falatozgatás kezdésére.

Délután jött el a mindenki által nagyon várt pite-, palacsinta- és borkóstoló, az édességeket és nedűket sásdi vállalkozók és helybéliek készítették. Roskadoztak az asztalok, több tucatféle, többek között túrós, almás és szilvás sütemény várta az édesszájúakat, a pultok mögött pedig büszke készítőikkel is megismerkedhettek. Természetesen az eseményre a helyi borosgazdák is kihozták legszebb boraikat. A pite és bor tömegeket vonzott, ami nem is csoda, hiszen ahhoz, hogy a süteményekhez vagy italokhoz juthassunk, csupán egy jelképes, száz forintos kupont kellett megvásárolni.

– Szigetvárról jövünk el minden évben a családdal

– mondta a helyszínen Dombai Győző. – A gyerekek mindig jól szórakoznak és már hónapokkal előtte várják a fesztivált. Nagyon finom süteményeket és borokat csinálnak a helyiek. Ilyenkor lehetőségünk nyílik megkóstolni olyan süteményeket is, amelyekért egy cukrászdában ötszáz forintot is elkérnek, itt pedig mindössze száz forint darabja – tette hozzá a kavalkádban.

Akinek ez nem lett volna elég, Bátor Zoltán – StuntRider – kápráztatta el az érdeklődőket motoros trükkjeivel, majd ezután vette kezdetét a Megyék Szépe divat- és táncbemutató. Sötétedés után pedig vízijáték és lángshow szórakoztatta az egybegyűlteket.Bátonyi Donát

Pörgött a műsor

Délután vették kezdetüket a színpadi programok a csarnokban, amit Rabb Győzőné polgármester nyitott meg beszédével. Majd a Sásdi Általános Iskola Csérige Tánccsoportja adott elő egy darabot. Fellépett többet között Sásd lengyel testvérvárosa, Mogilány népzenekara is, akik több hangszer kíséretében bevezettek bennünket a lengyel népzenébe. Mindemellett rengeteg vegyeskart és kórust is hallhattunk. A programokat a Wery-Take bálja zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!