Mohács 

2018.10.25. 19:20

Pro Architectura díjat vehetett át M. Bugarszki Norbert

A magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért adták át idén a Pro Architectura díjakat szerdán, az Országházban. M. Bugarszki Norbert is a díjazottak között volt.

MTI

Budapest, 2018. október 24. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelõs államtitkára, díjátadó (b) és a Pro Architectura díjjal kitüntetett Mohácsi Bugarszki Norbert, a mohácsi, cselevölgyi Szent Miklós vízi- és taposómalom tulajdonosa és építtetõje az Országház Vadásztermében 2018. október 24-én. Az elismerést a magyar építészeti kultúra népszerûsítésében, a minõségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért kapták a díjazottak. MTI/Balogh Zoltán

Építtetőként kifejtett tevékenységért tüntették ki Mohácsi Bugarszki Norbert közgazdászt, a mohácsi, cselevölgyi Szent Miklós vízi- és taposómalom tulajdonosát és építtetőjét, aki nem csak az épületet állította helyre, de a vízügyi levéltárból kikutatott adatok alapján a vízikereket és a korábbi három darab őrlőberendezésből egyet újjá is építtetett.

Nehéz és felelősségteljes munka az építészeké, hiszen az ő alkotásaik nem néhány évre szólnak. Egy építészeti alkotás többet mond saját magánál, egy kor és a társadalom tükre is egyben – hangsúlyozta az elismeréseket átadó Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a díjátadó előtt tartott beszédében.

Idén a díjra valamely jeles építészeti, városépítészeti, tájépítészeti vagy belsőépítészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenységgel, valamint az építészeti közéletben és oktatásban, tervezésben és tervpályázatok területén elért kiváló eredményekkel lehetett pályázni, de kitüntettek egy kiemelkedő építészeti alkotás megvalósításában közreműködő építtetőt és egy kivitelezőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!