gyermekbarát

2018.11.02. 08:32

Megnyílt a Pécsi NépmesePont, várják a kisgyerekeket

Ünnepélyes keretek között nyílt meg szerdán Pécsett, a Kulturális Központban a Pécsi NépmesePont, amely gyermekbarát foglalkoztatóként várja a jövőben az aprónépet.

Bátonyi Donát

A hivatalos megnyitón jelen volt dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő, dr. Őri László, Pécs alpolgármestere és Kövesi Mária, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója.

Hoppál Péter köszöntötte az ünneplő hallgatóságot:

– Szeretnénk, hogy minden magyar nagyvárosban lennének ilyen és ehhez hasonló központok, hogy a népmeséket megismertessük a fiatalokkal. Kutatások szerint a mindennapos mesélés, mondókázás a kisgyermek egészséges lelki fejlődésének elmaradhatatlan eleme – emelte ki Hoppál Péter.

Őri László beszédében hozzátette, örül, hogy a tizenegy oktatási intézmény közreműködésével olyan színterek jönnek létre, amik a város környéki gyerekeket segíti a magyar kultúrával való megismerkedésben.

Végül Kopa Dorottya elmesélt egy népmesét, és a hallgatóság ízelítőt kaphatott, milyen foglalkozásokkal várják majd a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!