Postabontás

2018.12.06. 11:50

Diszkréten is lehet: aki adakozni akar, megtalálja a módját

Az adventi időszakban a kéregetők is megjelennek – például az Irgalmasok utcájában is szinte nap mint nap megállítanak, élelmiszerre gyűjtenek pénzt, írja olvasónk.

bama.hu

Budapest, 2018. november 25. Egy lány ruhákat válogat a Katolikus Karitász Tárjátok ki szíveteket címmel meghirdetett adventi segélyakciója elindításán a Belvárosi Nagyboldogasszony Fõplébánián, az V. kerületi Március 15. téren 2018. november 25-én. Az eseményhez kapcsolódóan a Katolikus Karitász karácsonyig tartó országos segélyprogram-sorozatáról, az idén elõször országos akcióként megrendezett Angyalbatyu ajándékgyûjtésrõl és az adományosztási tervekrõl tartottak sajtótájékoztatót. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Kezdődik az adventi időszak, megszokhattuk már, hogy ilyenkor sorra indulnak az adománygyűjtések – amivel nem is lenne probléma, hiszen a legtöbb szervezetnél mindez jól szervezetten, hatékonyan működik, az ember biztos lehet abban, hogy a felajánlásai célba érnek, és jó helyre is kerülnek.

Sajnos azonban azt is tapasztalhatjuk, hogy ebben az időszakban a kéregetők is megjelennek – például az Irgalmasok utcájában is szinte nap mint nap megállítanak, élelmiszerre gyűjtenek pénzt. Ez a fajta kéregetés vajon megengedett?

Szerintem nem én vagyok az egyetlen járókelő, akit zavar. Ha adakozni szeretnék, megtalálom a módját – minden évben egy-egy környezetemben élő, nehéz sorsú családnak szoktam segíteni azzal, amire éppen szükségük van.

A minap az egyik hipermarketben is kellemetlen élményben volt részem – több ezer forintért vásároltam főként élelmiszereket a családnak. A pénztáros felajánlotta a lehetőségét annak, hogy plusz 200 forintot adva segíthetek a rászorulókon. Megköszöntem a lehetőséget, és mondtam, hogy nem élnék vele. Nem azért, mert nem segítek szívesen másokon, hanem azért, mert szeretem én eldönteni, kit támogatok. Mégis kellemetlenül éreztem magam a pénztárnál...

(Képünk illusztráció.)

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!