Siklós

2018.12.30. 08:35

Két kiválóságot tüntettek ki a karácsonyi ünnepségen

A város karácsonyi ünnepségén a hagyományokhoz híven átadták a Siklósi Gyémánt Díjat, emellett pedig az idén először az Év Siklósi Sportolóját is kitüntették.

Zs. K.

A Siklósi Gyémánt Díjjal kitüntetett Flach Richárd végzős pszichológus hallgató a Pécsi Tudományegyetemen. A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában érettségizett 2013-ban, ahol kiváló tanulmányait dr. Marosy Cézár Díjjal jutalmazta az intézmény. Két alkalommal nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját, valamint három alkalommal a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, 2018-tól pedig a PTE megválasztott tehetségkövete. Két alkalommal végzett önkéntes segítői szolgálatot a PTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján, 2018-tól pedig az országos Szakkollégiumi Mozgalomban is lehetősége nyílt vezetői tisztséget betölteni.

Az Év Siklósi Sportolója címet az idén Mojzes Tamás képviselő kezdeményezésére alapították és elsőként Afentaler Sára kézilabdázót tüntették ki az elismeréssel. A díjazott a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskolában kezdte tanulmányait, majd a hetedik osztály után a Győri ETO KC egyesületébe került, azóta részt vett a csapattal a Bajnokok Ligájában, de azt megelőzően aktív részese volt a European Youth Olympic Festival-nak, amit a magyar válogatottal megnyertek, az Ifjúsági Európa-bajnokságról bronzéremmel tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!