Postabontás

2018.12.28. 12:05

Mindenütt takarítani kell a járdát!

Az elmúlt idő havas, esős napjai sok munkát adtak a mentősöknek és a baleseti sebészet orvosainak.

bama.hu

Még a gyerekeknek is segíteni kellett a hólapátolásban (fotó:Löffler Péter)

A családi-, és társasházak lakói, félve a büntetésektől, igyekeztek a házak előtti járdák letakarításáról gondoskodni – igaz, az előírt határidőt néha túllépve.

Mi van azonban a járdának azzal a részével, amely a két ház közötti területre vonatkozik? (A legtöbb baleset ezeken a gondozatlan területeken történik.) Régen ezeknek a járdaszakaszoknak a hóeltakarítására, síkosság-mentesítésére „hómunkásokat” vettek föl.

Manapság viszont se hómunkás, se közmunkás nem takarítja ezeket a járdákat. Vannak ezen kívül olyan járdaszakaszok, amelyek nem közvetlenül a házak előtt húzódnak – köztük van önkormányzati terület, mint például a meszesi Pákolitz Közösségi Ház, és Komját Aladár utcai társasház közti, vagy a Csekei utca, volt bányavasút közti járdaszakasz. (Érdekes módon a bányavasút és Névtelen utca közti lépcső szerepel a letakarítandó területek között.)

Vannak minden városrészben úgynevezett Poldi bácsik, nénik – nekik nem lehetne a feladatuk észrevenni ezeket a hiányosságokat, és jelenteni az illetékesek felé?

Egy balesettől félő meszesi lakos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!