Baranyai körkép

2018.12.28. 17:55

Segítséget kérhetnek az életük szervezéséhez

Kétség nem fér hozzá, egy nő életében az a legnagyobb változás, amikor anyává válik. A legszebb feladat gyökeresen megváltoztatja az életét, és olyan érzésekkel, feladatokkal, nehézségekkel, örömökkel és lemondásokkal találkozik, melyeket azelőtt nem tapasztalt. Az ünnepek közeledtével egyre sokasodnak a szülői teendők, a munka, bevásárlás, házimunka, gyermekek ellátása ilyenkor még több terhet ró a családokra.

Fotó: Löffler Péter

Az Imami Egyesület 2016-ban országos felmérést végzett, a válaszadó közel másfél ezer szülő 77 százaléka számolt be arról, hogy problémát jelent számára az állandó időhiány, a különböző szerepek összehangolása. Sokan érzik úgy, hogy az állandóan rohanás és kapkodás mellett még negyvennyolc óra is kevés lenne a fe­ladatok elvégzésére, a családra, gyerekekre, társra, hobbira pedig alig jut idő.

Ebben nyújt segítséget az édesanyáknak a hat helyszínen – Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen, Pécs, Kaposvár – megvalósuló ingyenes női időgazdálkodási tréning. A résztvevők gyakorlati segítséget kapnak a munkahelyi feladataik és a velük szemben támasztott magánéleti elvárások összeegyeztetéséhez, szülőkre szabott időgazdálkodási technikák megismerésével. A képzések megtartására Vidi Rita gondolkodásmód-tanácsadót és motivációs trénert kérték fel, akinek többek között „Hagyd a dagadt ruhát másra!” címmel jelent meg könyve a női időgazdálkodásról.

A képzésekre 2019. január 14-ig lehet jelentkezni az imami.hu oldalon. A Pécsett megrendezendő workshop február 16-án lesz esedékes, húsz fő részvételére van lehetőség, akiket sorsolással választanak ki a jelentkezők közül. De azok se maradnak le semmiről, akiket nem választanak ki, ugyanis minden jelentkezőt szeretettel várnak Vidi Rita időgazdálkodás témájú előadásának élő internetes közvetítésén, melynek időpontjáról értesítést is küldenek.

Rita azt tanácsolja az édesanyáknak, készítsenek listát mindenről – hová kell menni, mit kell venni, így nem marad ki semmi. Ha valami mégis kimarad és az utolsó pillanatban kell rohanni, legyen összekötve egy kávézással, sétával, hogy legyen egy kis extra hangulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!