újrahasznosítás

2018.12.02. 16:30

Szánkót készítettek az elhasznált raklapokból

A Hegyháti Általános Iskola tanulói sokat tettek novemberben a fenntarthatóság jegyében Mágocson.

B. D.

A Pécsi-tó ismert, sekélyebb területeire bátrabban rámerészkedtek a szánkózók is. Itt akkor sincs tragédia, ha véletlenül beszakadna

Az újrahasznosítási napon a fiatalok bebizonyították, hogy igazán kreatívan, hulladékból is fantasztikus új termékeket tudnak előállítani. Többek között megtanulhatták, hogy az üdítős dobozokat, kupakokat, joghurtitalos palackokat és szívószálakat felhasználva, olyan jópofa dolgokat készíthetnek el mint pénztárca, óra, hóember, falikép vagy akár egy karkötő. Persze ezekhez kell egy kis festék, ragasztó, fonál, dekorgumi és persze némi papírhulladék.

A raklap deszkája tulajdonképpen tűzbe dobva is hasznosul, de még jobb, ha készítünk belőle valamit, ami nem a testünket, hanem inkább a lelkünket melengeti és szemünket is gyönyörködteti.

Az adventi időszak közeledtével készülhet belőle különleges karácsonyi dekoráció a bejárati ajtó mellé, vagy akár egy szánkó is.

A famunkák előkészítésében óriási segítsége volt a gyerekeknek a Hegyháti Általános Iskola ezermester karbantartója, Vajkai Zsolt.

A program célja elsősorban az volt, hogy a felnövekvő generációt az újrahasznosítás fontosságára neveljék, és a fiatalok képzelőerejüket bevetve, milyen csodálatos alkotásokat tudnak létrehozni némi hulladék segítségével.

 

Címkék#szánkó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!