Pécs

2019.01.11. 17:15

A szülőket is módfelett érdekelte a nyílt nap

Interaktív nyílt napot tartottak tegnap a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának aulájában.

T.V.

Az eseményre több száz végzős középiskolás ellátogatott, a megyei intézményekbe járókon kívül érkeztek például Dombóvárról, Dunaújvárosból, sőt Budapestről is az orvosi hivatás iránt érdeklődő diákok. Többeket a szülők kísértek el, a számos programelem között a felnőttek is találtak kedvükre valót. A gyakorlatiasabb dolgokról, a hallgatói támogatások rendszeréről, a kollégiumi elhelyezésről is tájékozódhattak.

Az orvosi képzéseken kívül a gyógyszerész-, fogorvos-, szakfordító- és a biotechnológus-képzést is bemutatták. A mellrákszűrés fontosságára a Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületének standjánál hívták fel a figyelmet, a kisebbek körében méltán népszerű Teddy Maci Kórház játékos foglalkozásairól is szó esett. Az Országos Mentőszolgálat is jelen volt az aulában, a szakszerű újraélesztési bemutatóra sokan kíváncsiak voltak. Az interaktív programok közben szakbemutatókat, tájékoztató előadásokat tartottak az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!