segítség

2019.01.30. 11:30

Idén is fűtőanyag-adománnyal segíti a rászorulókat a pécsi hőerőmű

Az előző évekhez hasonlóan idén is fűtőanyag-adománnyal segíti a rászorulókat a Pannon Hőerőmű Zrt., így negyvenkilós, szénnel teli zsákokat osztottak szét tegnap a mélyszegénységben élő meszesi családok közt.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Édesanya babakocsival, kedves idős úr egymagában, nagymama gyermekeivel és unokájával várakozott a szénadományra kedd kora délután Meszesen, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla Gondozóháza előtt. Volt is mire várniuk, ugyanis ebben a hónapban több mint tizenöt tonna szenet kapnak a nélkülöző pécsi családok adományként a Pannon Hőerőmű Zrt.-től. A felajánlás a szeretetszolgálat segítségével kerül a helyi családokhoz, akik ezáltal jelentős mértékben tudják csökkenteni a fűtési költségeiket a tél leghidegebb időszakában. Egy zsák szén családonként egy hónapig biztosítja az otthon melegét.

Sárközi Józsefné családjával érkezett az adományért, több kiskorú gyermeket nevel, elmondása szerint a téli időszak különösen nehéz számukra, így nagyon nagy segítséget jelent nekik a most megkapott szén.

A társadalmi felelősségvállalás mindig is fontos szerepet játszott a hőerőmű életében. Ennek jó példája, hogy a társaság idén immár negyedik alkalommal vesz részt a téli időszakban a segítésnyújtási programokban. A pécsi hőerőművet és a vasasi szénbányát egyaránt üzemeltető hőerőmű idén összesen 388 darab, egyenként 40 kilós zsák, vasasi osztályozatlan szenet adományoz a szeretetszolgálat pécsi csoportjának.

Rudolf Péter, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója, az adományátadón úgy fogalmazott, a céljuk egyfelől hozzájárulni az érintett családok téli fűtésének biztosításához, költségeik csökkentéséhez, másfelől pedig felhívni a figyelmet a Pécsett elérhető legolcsóbb, legkönnyebben hozzáférhető tüzelőanyagra, a mecseki szénre.

– A vasasi szénbányát 2014-ben, a szükséges engedélyek megszerzésével indítottuk újra. A célunk az volt, hogy helyben, könnyen és más energiahordozókhoz képest alacsonyabb áron elérhető tüzelőanyagok beszerzését biztosítsuk a régióban élőknek – tudtuk meg a vezérigazgatótól.

Miután a munkások lepakolták a gondozóház előtt álló teherautóról a szénnel teli zsákokat, a szeretetszolgálat önkéntesei körbejárták a rászoruló családok otthonait, és átadták nekik a fűtőanyagot.

Sok helyi családon segítettek már

Ifj. Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője az adományok kapcsán elmondta, az erőműtől kapott több tonna szén segítségével az elmúlt években számos olyan család életkörülményein sikerült javítani, akik komoly anyagi terhekkel küzdenek, közülük sokan tartós mélyszegénységben élnek.

– Hálásak vagyunk, amiért a bányászhagyományokra jellemző szolidaritást a mai napig továbbviszik a régió nagyvállalatai – fogalmazott a szolgálat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!