Mohács

2019.01.01. 20:51

Ötven fejlesztés zajlik, hamarosan látható eredményekkel

Szekó József, Mohács polgármestere hagyományos újévi köszöntőjében a városban folyamatban lévő fejlesztésekről is beszélt – írta a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Évtizedes hagyomány a Duna-parti városban, hogy Szekó József, Mohács polgármestere a Széchenyi téren köszönti az új esztendőt az ünneplő polgárokkal.

– Mintegy ötven fejlesztési programot indítottunk el – fogalmazott beszédében. – Ebből eddig legfeljebb egy-két megújuló intézményt, mint például a védőnői szolgálat és az Eötvös Óvoda, valamint több folyamatban lévő beruházást, mint a családsegítő szolgálat, a könyvtár, a Szepessy park, a piac felújítása, az új idősek bentlakásos otthona a Gólya utcában, vagy a volt Selyemgyár és Temaforg üzemi területeken zajló munkálatokat követhették nyomon a mohácsiak.

A polgármester hozzátette, szinte észrevétlenül, de jelentős költséggel meghosszabbították a szigeti oldali komplejárót és új elektromos töltőállomásokat adtak át a Színház utcában, valamint napelemes kiserőművet is létesítettek, amely fedezi az intézményhálózatunk villamos energia költségét.

– Az egyik legfontosabb beruházásunk volt a mintegy 400 millió forintos költséggel a lakópark fejlesztés, 50 új családi ház építésére alkalmas, teljes infrastruktúrával ellátott lakótelket alakítottunk ki a Déli lakóparkban. Szerencsére szükség volt rá, mert a korábban kialakított telkek jórészt elkeltek és igény mutatkozik a családi házat építeni szándékozók részéről. Ha kell, néhány év múlva tovább bővítjük a lakóparkunkat – szögezte le.

– Egy-másfél év múlva készül el és lesz látható, igazán hasznos és látványos mindaz a sok-sok folyamatban lévő fejlesztés melyeken a munkatársaimmal, a tervezőkkel, kivitelezőkkel, különböző szakértőkkel együtt dolgozunk. Nem elégszünk meg az elért eredményekkel, hanem további új célokat tűztünk ki. Ezen célok között szerepel az új bölcsőde építésétől kezdve a kikötő létesítésén, a Duna-híd építéséig sok minden.

Szekó József szólt arról is, hogy olyan újesztendőt kíván a mohácsiaknak, amelyben a helyi vállalkozások fejlődnek, amelyben a májusi Európa parlamenti választáson az európai emberek többsége úgy szavaz, hogy azzal méltó legyen a több mint húszezer hős emlékéhez, akik életüket áldozták a keresztény Európa védelméért 1526-ban Mohácsnál!

– Mindenekelőtt olyan új évet szeretnék, amelyben nyugodtan, békében élhet, gyarapodhat, boldogulhat minden jóravaló mohácsi – zárta beszédét Szekó József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!