Pécs

2019.01.29. 13:02

Tisztítótüzet hozott neki a végzetes nap

Egy városi legenda indította el Szolyák Pétert álmai megvalósítása felé. Mint mesélte, a 90-es évek elején egy orvostanhallgató egy garázspizzériát hozott létre a városban, és abból finanszírozta tanulmányait.

Zs. J.

Szolyák Péter évekig egy egyetemi kávézóban dolgozott üzletvezetőként, ott hallotta ezt a történetet. Úgy döntött, hasonló vállalkozásba kezd. Kibérelt egy garázst a Tímár utcában. Pizzériává alakította át, ami kiszállításra specializálódott. Majd jött a végzetes nap. 2017. augusztus 7-én az éjszakai órákban hatalmas lángok csaptak fel, és a pizzéria a tűz martaléka lett.

– Ott álltam a nullán. Mindenem odaveszett – így emlékezett a szörnyű napra. – A tűzvizsgáló megállapította elektromos hiba okozta a tüzet. Mivel volt biztosításom, gondoltam a biztosító megtéríti a kárt.

És itt kezdődött a kálváriája. A biztosító elhagyta az országot, a jogutód meg nem akart fizetni. Per lett belőle, és láss csodát, a bíróság a kisembernek adott igazat.

– Ma már tisztítótűzként tekintek vissza arra az szörnyű napra. A kiperelt pénzből újra indultam, és a leégett mellett nyitottam meg az új pizzériámat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!