Húzzunk bele!

2019.02.21. 15:30

Európai Év Fája: tortával buzdítanak a szavazásra

A pécsi Havi-hegyi mandulafa sokáig az élen állt, ám két nappal ezelőtt az orosz kihívója, az Abramtsevoi tölgy magasabb fokozatba kapcsolt, és utcahossz­nyi előnyre tett szert.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Úgy látszik, szoros befutó várható az idei Európai Év Fája versenyen. A pécsi Havi-hegyi mandulafa sokáig az élen állt, ám két nappal ezelőtt az orosz kihívója, az Abramtsevoi tölgy magasabb fokozatba kapcsolt, és utcahossz­nyi előnyre tett szert.

Az orosz rivális a tegnapi nap állása szerint 3000 szavazattal vezetett a pécsiek kedvenc fája előtt. A versenyen induló 15 fára február 28-ig lehet szavazni, a treeoftheyear.org/home oldalon. Az utolsó héten – február 22-től – a szavazás titkos, a voksok száma ebben az időszakban nem látható.

Sokan küzdenek azért, hogy a mandulafa legyen a győztes. Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány egy játékot indított, hogy további szavazásra buzdítsa a helyi gyerekeket, és ismerőseiket, barátaikat. Az első harminc osztály, óvodai csoport, akik fényképet készítenek a mandulafánál, majd azt elküldik a [email protected] e-mail-címre, és egyben megosztják a Facebookon, tortát kapnak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!