Pécsvárad

2019.03.17. 15:29

Bárkiből lehet szorgos kertész vagy meseíró

Szűk egy hónap múlva rendezik meg az ispotályos napot, de a szervezők már várják a jelentkezőket

Mészáros R.

Ahogy közeleg a tavasz, a pécsváradi vár is egyre színesebb programokkal várja az érdeklődőket. Egy hónap múlva, április 13-án rendezik meg a bencés szerzetesek gyógyító hagyományaira építő ispotályos napot, amelyre már most elkezdhetünk készülni. A szervezők több felhívást is közzétettek az eseménnyel kapcsolatban, ezekre bárki jelentkezhet.

A rendezvényen egy élő sarkot szeretnének berendezni, ehhez kérik a lakosság segítségét. Nem kell mást tenni, mint elültetni egy magot, gondozni, nevelgetni, majd a növekvő palántát elvinni az ispotályos napra. Ott kiállítják őket, hogy mindenki megcsodálhassa a növényeket, amelyeket tulajdonosaik este természetesen visszakapnak. A kis kertészek azt is elmesélhetik, mit ültettek, mit figyeltek meg a növekedése során. Magot bárki nevelhet, aki kellő elszántságot érez magában ehhez a felelősségteljes feladathoz. A résztvevőket egy-egy váradi petákkal jutalmazzák meg.

Azok, akik a növények helyett a szavakat szeretik jobban, vers- és meseíró versenyre jelentkezhetnek. Két témában várják a műveket. Pécsvárad történetéről, legendáiról, látnivalóiról írhatnak a pályázók, vagy az egészséges életmódról, a gyógyító természetről szőhetnek meséket. Április 5-ig várják az alkotásokat az [email protected] e-mail-címre, amelyeket könyvtáros szakemberekből álló zsűri fog értékelni. Minden beküldő meghívót kap az ispotályos napra, a díjazott alkotások szerzőit pedig felkérik, hogy művüket mutassák be a rendezvény záróeseményén, a Lélekispotály című felolvasóesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!