tudomány

2019.03.20. 10:23

Bepillantást nyerhetünk agyunk működésébe

Idén immár második alkalommal csatlakozik a nemzetközi Agykutatás Hete rendezvénysorozathoz a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete, s szervezi meg az esemény pécsi változatát március 20-a és 23-a között.

T. V.

A cél , hogy az agykutatás területén elért eredményeket közérthetően bemutathassák a helyi érdeklődőknek. Ennek érdekében panelbeszélgetések, szórakoztató programok keretében nyerhetünk bepillantást a tudományos világ kulisszái mögé. A szervezők esténként hat órától várják az érdeklődőket a Reggeli étteremben. Első nap Mit hoz a jövő? címmel a mesterséges intelligencia kapcsán felmerülő jogi, pszichológiai és műszaki kérdések kerülnek górcső alá. Csütörtökön a maradandó sokkélményekről lesz szó, arról, hogy a fájdalmas traumákat, vagy a hatalmas örömöt hogy lehet feldolgozni.

Március 22-én, igazságügyi klinikai szakpszichológussal, rendőrnyomozóval és egy a büntetés-végrehajtásból érkező szakemberrel vizsgálják a bűnözői elmét. Konkrét eseteken, személyes tapasztalatokon keresztül mutatják be a patológiás elme működését. Az esemény zárónapján, szombaton egész napos programkínálattal készülnek a szervezők, a legkisebbek játékos feladatokat oldanak majd meg, míg szüleik érdekes előadásokon vehetnek részt. A március 20–22-i eseményeken való részvétel regisztrációhoz kötött a korlátozott férőhelyekre való tekintettel. A részletes program az ­itdweb.hu oldalon található meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!