Gödre

2019.03.01. 09:40

Hagyományőrző svábbált tartanak a művelődési házban

A gödrei művelődési házban március 9-én, este 7 órakor rendezik meg a már nagy múltra visszatekintő Gödrei Svábbált, amelyre jelentkezni március 2-áig van lehetőség.

B. D.

Az egész éjszakán át tartó vigassághoz és az eredeti sváb hangulathoz az élőzene is hozzájárul, amelyet a pécsi UnterRock zenekar közreműködésével biztosítanak majd az eseményen. A tradicionális német tánc mellett étellel, itallal is várják az ünnepelni vágyókat. A rendezvény célja elsősorban a német nyelv és a magyarországi német hagyományok ápolása.

A település vezetősége hosszabb távon a közösségépítésen és a szórakozáson túl a község összetartozásának erősítését és a hagyományok őrzését tűzte ki célul. Az eseményen éppen ezért felelevenítik a régi svábbálok hangulatát, amelyen együtt táncolnak a családok és barátok. Megkülönböztetett szeretettel várják a fiatalabbak mellett az ötvenes, valamint a hetvenes korosztály képviselőit is a bálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!