Mohács

2019.04.23. 14:00

Bemutatkozott az Itthonról Otthonra program

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Itthonról Otthonra című programsorozata keretében nemrég Mohácson a Széchenyi Általános Iskolában és a Kisfaludy Károly Gimnáziumban népszerűsítették a helyi termelőktől származó élelmiszereket.

Bátonyi Donát

Az eseményen jelen volt Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei szervezetének elnöke, aki köszöntötte a jelenlevő tanárokat és diákokat. Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője pedig bemutatta a programot az érdeklődőknek, részletes előadást tartott a diákok számára a tudatos vásárlásról és az egészséges táplálkozásról.

Elmondta, hogy a gyerekek számára nagyon fontos a változatos, napi öt alkalommal történő étkezés. Ezen felül felhívta a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára a mindennapokban, és kitért arra, hogy a helyi termelők által megtermelt, és előállított termékek – legyen az paprika, paradicsom, dió vagy akár lekvár – sokkal több vitamint tartalmaznak és jóval ízletesebbek, mint a nagy áruházláncok polcain megvásárolható élelmiszerek nagy része.

Süle Katalin, az Itthonról Otthonra kezdeményezés ötletgazdája elmondta lapunknak, a program legfőbb célkitűzése, hogy a diákok körében népszerűsítsék a hazai termékek fogyasztását, és az ilyen tájékoztatásoknak köszönhetően mint a mai is, felnőtt korukra tudatos vásárlókká váljanak.

A diákok érdeklődve hallgatták végig az előadást, amelynek végén a helyi termelők által olyan egészséges termékeket is végigkóstolhattak tanáraikkal, mint az alma, a sárgarépa vagy a méz.

Új oldal is készült

Süle Katalin arról is beszélt, hogy a NAK kibővített eszköztárral kívánja elérni a fogyasztók minél hatékonyabb tájékoztatását, ezáltal is segítve a vásárlást. Ennek érdekében „Itthonról Otthonra” címmel létrehozott a közelmúltban egy életmód témájú oldalt a közösségi hálón. Ennek segítségével egész évben olyan látásmódformáló üzeneteket juttatnak el szórakoztató formában az olvasókhoz, amelyek segítik a hazai termékekbe vetett bizalom erősítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!