rend és nyugalom

2019.04.26. 07:00

Javulhat a közbiztonság, több lesz a rendőr a Búza tér környékén

Nemrég közöltük egyik olvasónk levelét, aki szerint egyre veszélyesebb területté vált a Búza tér és a Király utca végének környéke, a polgárok a közbiztonság romlását tapasztalják. Cikkünk megjelenésére reagált a megyei rendőr-főkapitányság, tájékoztatásuk szerint a főkapitány fokozott rendőri jelenlétet rendelt el az érintett területen.

HLB

Egyik olvasónk levelében a Király utca vége–Lánc utca–Búza tér–Felsővámház utca eleje térségében tapasztalható romló közbiztonságról panaszkodott, szerinte „a helyzet szinte napról napra egyre rosszabb”. Jó néhány nemrég megtörtént erőszakos bűncselekményt elevenített fel írásában, majd azt taglalta, hogy elszaporodtak a pincefeltörések, betörések és lopások, a hajléktalanok folyamatosan zaklatják a járókelőket.

Mint írta, „a környéken félnek az emberek, az utcákban minden tele van szeméttel, ürülékkel és a drogosok maradékaival. 47 éve lakom itt, de ilyen nem volt soha”.

Nos, jó hírrel szolgálhatunk, a rendőrség lépéseket tett a helyzet normalizálására. Közölték, ők is tapasztalták, hogy az elmúlt időszakban Pécsen, a Búza tér környékén több erőszakos bűncselekmény történt. Éppen ezért a megbízott megyei rendőrfőkapitány a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében április 21-től gyalogos járőrszolgálatot, valamint a frekventált időszakokban fokozott rendőri jelenlétet rendelt el az adott területen.

Emellett továbbra is azt kérik, hogy ha valaki jogsértést észlel, akkor tegyen bejelentést a rendőrség ügyeletére, vagy hívják a 107, illetve a 112-es központi segélyhívő számok valamelyikét, vagy névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöldszámán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!