Magyarmecske

2019.04.09. 07:00

Sokkolta a kis falut a csecsemőhalál mélyen megrázó híre

Nem nagyon akartak a pénteki tragédiáról beszélni a magyarmecskeiek. Úgy tudjuk, az anya nagyon zárkózottan élt a faluban, senkivel nem beszélgetett.

Zsigmond J.

A kis település lakóit nagyon megrázta a pénteki esti tragédia híre. Mint a bama.hu elsőként megírta, péntek éjjel egy halott csecsemőt találtak a faluban egy családi házban. Mint később megtudtuk, egy erősen vérző nőhöz hívtak mentőt. Az asszonyt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. Kiderült, feltételezhetően korábban egy újszülöttnek adhatott életet, ám mivel a csecsemőről nem tudtak semmit, és a házban sem látták, a kórház bejelentést tett a Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányságon. A kiérkező rendőrök a megadott lakcímen, a ház egyik szobájában eldugva megtalálták az újszülött holttestét. Az orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született, és az ellátatlansága vezetett a halálához.

Hétfő reggel a helyi kisboltban próbáltunk érdeklődni, hogy mit tudnak a szomorú eset körülményeiről. Az ott dolgozók és a vásárlók elzárkóztak a nyilatkozattól. Csak nagy nehezen tudtunk az utcán szóra bírni egy idősebb asszonyt, aki elmondta, a nő pár éve költözött a faluba. Kerülte a helyieket, így senkinek sem tűnt fel, hogy állapotos. Igaz, mindig nagykabátban, hosszú sállal a nyakában közlekedett.

– Négy gyermeket neveltem fel egyedül, nehéz anyagi körülmények között, ám soha nem jutott volna eszembe, hogy elvegyem a gyermekeim életét – tette hozzá az asszony.

Hazafelé indulván, egy, az utcán füvet nyíró két férfira lettünk figyelmesek, akikkel szóba elegyedtünk. Elmondták, a magyarmecskei férfi pár évvel ezelőtt hozta a házához a 39 éves asszonyt. Úgy tudják, Komlóról vagy környékéről érkezett. A férfi nagyon dolgos. Korábban zenélt, most építkezéseken dolgozik. Vagy hetel, vagy reggeltől késő estig dolgozik. A nő nagyon zárkózottan élt. Senkivel nem beszélt a faluban. Mint mondták, a nőnek egy fogyatékkal élő kislánya van a korábbi házasságából.

– Éjszakáig helyszíneltek a rendőrök. Akkor még nem tudtuk, hogy tragédia történt. Sokkoló, amit az anya cselekedett

– mondta az egyik férfi.

Az elmúlt évek során egyre kevesebb bűncselekmény történt a településen

A kis ormánsági falu a Sellyei járásban található, Gyöngyfa, Magyartelek és Gilvánfa közelében. A település lakosainak száma a rendszerváltás után fokozatosan emelkedett, jelenleg több mint 360-an lakják. A lakosok többsége, a 2011-es népszámlálási adatok szerint, magyarnak vallotta magát, kisebb hányada roma nemzetiségűnek. A vallási megoszlása a következő volt: római katolikus 58,1 százalék, református 27,2, a maradék felekezeten kívülinek vallotta magát.

A településen kisbolt, dohánybolt, italbolt működik. A magyarmecskeiek többsége elhelyezkedett a munkaerőpiacon, vagy helyi intézményeknél (önkormányzat, óvoda), ám vannak akik a közeli városokban találtak munkát. A közmunka- program – szociális és mezőgazdasági – harminc embernek biztosít megélhetést. Úgy tudjuk, a kriminalisztikai statisztika évről évre javuló tendenciát mutat. Egyre kevesebb betörést, lopást regisztráltak a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!