Alsószentmárton–Pécs

2019.05.12. 17:30

Bepillantást kaphatunk a tanodák életébe

A nagyközönség előtt egy napra kinyitják kapuikat a tanodák. Immár ötödik alkalommal tartják országosan a Tanodák Éjszakáját május 10-én, amelynek a mottója: „ Egy éjszaka, melyről csak élményekkel gazdagon mehetsz haza”. Baranyában két tanoda csatlakozott a kezdeményezéshez, az Alsószentmártoni Tanoda és a pécsi Khe Tanoda.

Zsigmond J.

Esztergom, 2017. február 2. Egy kislány leckét ír Esztergomban, a Boldog Ceferino Roma Misszió tanodájában 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Mohai Balázs

– Minden tanoda más-más programmal készül. Alsószentmártonban délután 3 órakor kezdődik és éjfélig tart – mondta el lapunknak Gyurka Zsolt, az Alsószentmártoni Tanoda szakmai vezetője, pedagógusa. – Az első években javarészt magunk szerveztük a programokat, most az Egyházi Szociálpedagógiai Hálózat Szövetség karolta fel, amelynek tagjai vagyunk. Olyan programokkal készülünk, hogy a gyerekek megmutathassák, mi zajlik a tanodánkban, milyen foglalkozásokon vesznek részt – tette hozzá.

A nyitott napra meghívták a gyerekekkel foglalkozó iskolai pedagógusokat, szülőket. Lesz foci- és csocsóverseny, drámajátékok, kézműves foglalkozás, tánctanulás, bográcsban főzés és kiállítás nyílik a tanodás gyerekek alkotásaiból. Este 11 órakor gyújtják meg a tábortüzet a tanoda udvarán, ahol közösen énekelnek majd a falu fiataljai a tanodásokkal.

A pécsi Török István utcai Khe Tanoda délután 2 órakor környezetismereti társasjátékkal, activityvel indít, de lesz ügyességi verseny, csocsóbajnokság, csillámtetoválás, gyöngyfűzés, Xbox-játékok és közös festés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!